FAQ

En SFA toiletkværn kan faktisk installeres, selvom du har en septiktank. Toiletkværnens behandling af affaldsmaterialer er udelukkende mekanisk (udblødning og pumpning), uden at nogen kemikalier er involveret overhovedet. Den kan derfor anvendes med en septiktank.

Afløbsrørerne kan være fremstillet af standard PVC-rør eller kobberrør.

En af de store fordele ved SFA kværne og pumper er deres evne til at udlede  spildevand ved hjælp af et meget lille rør (fra 22 til 32 mm i diameter for langt de fleste produkter, nogle store pumper som Sanicubic har et 50 mm diameter rør) og dermed undgå tungt arbejde. Den anbefalede afløbsdiameter kan variere mellem modellerne. Tjek venligst webstedets forskellige produktsider, for at finde de mest velegnede diameter for afløbsrøret.

Den lodrette del af afløbet skal være placeret så tæt som muligt på enheden, dvs det er bedst at begynde med den lodrette del af dit rør. Men hvis du begynder med den horisontale del efterfulgt af en opadgående lodret del, så bør denne ikke overstige 30 cm i længden. Startende på det højeste punkt af  afløbet, skal der bevares mindst 1% hældning (langs den horisontale del), når det tilsluttes det lodrette spildevands hovedudløb. Vi anbefaler, at du installerer en ventil på det laveste punkt for at lette vedligeholdelse (til tømning af det lodrette rør for vand i tilfælde af en reparation). For at undgå opsugning anbefaler vi, at du installerer en vakuumafbryder på det højeste punkt, eller brug et vandret rør med en stor diameter efter det højeste punkt.

Minimums vandtryk for driften af en SANICOMPACT er 1,7 bar. Hvis trykket fra din vandforsyning er mindre end dette, anbefaler vi, at du installerer en traditionel toiletkumme, bag hvilken du kan installere en toiletkværn som Sanitop, Sanipro ...

Sanidouche er en pumpe, som bortleder spildevandet fra en bruser eller en vaskekumme. For at enheden skal fungere korrekt, skal bruserafgangens akse være placeret mindst 8 cm fra gulvet. Manglende overholdelse af denne højde kan resultere i, at vandet strømmer tilbage i brusekabinen. Vi anbefaler også, at du installerer en kontraventil på afløbet fra andre enheder tilsluttet Sanidouche (på afgangen fra en håndvask for eksempel). For mere information, kan du downloade manualen til denne enhed fra produktsiden eller kontakte vores tekniske supportservice på 75 64 48 33. Der er åbent fra mandag til onsdag  fra 08:00 til 16:00 - torsdag fra 08:00 til 15:00 - fredag 08:00 til 14:30.

Vandforsyningen til alle SANICOMPACTS sker ved hjælp af en magnetventil. Der er derfor ikke behov for en cisterne. Mængden af vand, der anvendes per skyl er 1.8L/3L eller 3.8L/5L afhængigt af SANICOMPACT modellen. For korrekt skyl skal vandforsyningstrykket være mindst 1,7 bar

Afløbet tilsluttes husinstallationens faldrør 4" eller 110 mm. Er du i tvivl kontakt da Teknisk Forvaltning i din kommune.

Saniflo har ingen særlige krav til vedligeholdelse, men for at sikre mange års stabil drift, anbefaler vi, at du rengør og afkalker din kværn/pumpe regelmæssigt. SFAs særlige SANIBROYEUR afkalkningsmiddel er udviklet til at fjerne kalk uden at beskadige komponenterne i enheden. Dette bør gøres mere eller mindre hyppigt afhængigt af hårdheden af vandet. Du kan bruge standardprodukter til at rense din kværn/pumpe med (det samme gælder SANICOMPACT sortimentet). Bemærk dog venligst, at afløbsrens eller andre syrer ikke bør anvendes, da de kan beskadige komponenterne i  enheden.

Toiletskyl  udløser generelt 2 til 3 cyklusser varierende fra 1 til 2 sekunder hver. Hvis enheden kører i længere perioder end tidligere, kan det være, at enhedens membranen kræver rengøring/afkalkning. Du kan også bruge hvid eddike eller allerhelst, SFAs særlige SANIBROYEUR afkalkningsmiddel for at gøre dette: Afbryd strømforsyningen, hæld så 2 liter af produktet i din toiletkumme. Lad det virke i et par timer og tilslut igen strømforsyningen og skyl.

Saniflo Silence er ikke mere støjende end et normalt skyllesystem. Lydstyrken  i decibel kan variere fra én installation til en anden, afhængig af produktet og især omgivelserne (flisebelagte rum eller ej, størrelse og form af rummet) ... Det er derfor vi ikke angiver en værdi i decibel for vore enheder. Dog udsender den nye Saniflo Silence 10 dB mindre end den tidligere version. Desuden er det afgørende at respektere installationsråd om at undgå lydvibrationer (ingen kontakt mellem kværnen  og væggen, lydisolerende dupper monteret under tanken, afstand mellem rørsamlinger...). Du kan også tilføje et lag af lydisolerende materiale mellem kværnen og gulvet og/eller væggen for bedre lydisolering.

Levetiden for en Saniflo afhænger først og fremmest af den korrekte installation og den rette brug. Men enhederne har typisk en levetid på 10 til 15 år med minimal vedligeholdelse, dvs. rengøring, afkalkning årligt, og, afhængigt af kvaliteten af vandet i din region, udskiftning af pressostaten i membrantætningen.

Du kan finde manualer til vore enheder direkte på hjemmesiden i afsnittet ”Downloads”.

Tjek hvorvidt enheden er ordentligt forbundet, og hvorvidt strømtilførslen virker rigtigt. Et fremmedlegeme blokerer måske enheden. Du kan måske selv fjerne fremmedlegemet. For at gøre dette, skal du afbryde strømforsyningen - VIGTIGT - før du begynder at adskille toiletkværnen fra toilettet. Ved hjælp af en skruetrækker, kan du fjerne forhindringen, der forhindrer knivene i at rotere. For alle andre problemer bedes du kontakte din nærmeste autoriserede servicetekniker.

Kontroller at enhederne, der er tilsluttet toiletkværnen ikke er utætte (toilet, vandhane ...) - Enhedens kontraventil (placeret i toiletkværnens afløbsbøjning) kan lække. Hvis det er tilfældet, rens eller skift kontraventil.

Vi anbefaler, at du kontakter vores tekniske support service på 75 64 48 33

SFA er fabrikant og sælger derfor ikke direkte. Vi er derfor ikke i stand til at angive forbrugerpriser. Du kan henvende dig til den nærmeste forhandler, der vil kunne oplyse dig om det. Listen findes på vor hjemmeside

Den 2-årige garanti for hver enhed dækker dele og arbejdsløn, forudsat at produktet  installeres og anvendes korrekt. Du kan kontakte kundeservice på 75644833, for at finde ud af, hvordan du kan få en defekt del udskiftet.

SFA  er fabrikant og kan ikke sælge direkte til privatkunder. Vi kan derfor ikke oplyse forbrugerpriser. Du kan købe vore produkter hos din lokale installatør samt på forskellige web-shops. Leveringstiden er normal 2 - 3 dage.